07 ноември 2018, сряда

Арх. Загорски: Дадохме най-доброто за HILL SIDE

Имате над 13 години опит в архитектурата, кое отличава HILL SIDE от останалите Ви проекти?

HILL SIDE е изцяло нов тип затворен комплекс, в който са съчетани изискванията на модерния градски човек към затворените комплекси, развитието на материалите и еволюирането на очакванията на клиентите за живот в затворен комплекс. За разлика от досегашните ни проекти, за HILL SIDE е характерна изчистената съвременна минималистична визия – това кореспондира с допълнителните удобства и функции, които комплексът предлага на бъдещите собственици.

Кои бяха водещите критерии, при проектирането на HILL SIDE?

Инвеститорите в комплекса ясно описаха таргета, желанията и очакванията на бъдещите собственици. Целта на проектантския ми екип е да създаде именно идеалната среда за тези хора. Дадохме най-доброто, за да съчетаем многообразните функции и удобства, изчистени до последния детайл, които правят HILL SIDE истински затворен комплекс на бъдещето.

Какво е новото в архитектурните решения на комплекса?

В HILL SIDE са приложени много иновации, които ще направят живота далеч по-удобен и в съответствие с бъдещите архитектурни тенденции. Това е екологичен и енергоустойчив комплекс, в който са използвани иновативни фасадни решения, съчетаващи модерни с традиционни материали (например окачена фасада от естествен камък в комбинация с алуминиеви ламели).

Проектът предвижда най-високо ниво на топлоизолация, постигната с прилагането на последните решения в дограмата, безшумни асансьори с тефлонови ремъци и др. Иновациите ще се видят и в допълнителните удобства, които комплексът предлага:

 

  • дезинфекция на басейните не с хлор, а със солена вода;
  • използване на дъждовна вода за напояване на богато озеленените градини;
  • събиране на боклука с грижа и отговорност към природата;
  • възможност  за изграждане на станции за зареждане на електромобили;
  • осигурени са места за паркиране на велосипеди.
Обратно