12 ноември 2018, понеделник

Иван Горанов: HILL SIDE осигурява сигурност и спокойствие

Иван Горанов, партньор, "Смарт Консултантс":  HILL SIDE осигурява сигурност, спокойствие и близост до природата в градска среда

 

Г-н Горанов, бихте ли представили жилищния проект Hill Side?

- Жилищен комплекс HILL SIDE е проект, въхновен от желанието ни да гарантираме в градска среда усещането за сигурност, спокойствие и близост до природата и без това да е за сметка на добрата транспортна инфраструктура и бързия достъп до централната градска част. Ще разкрия и как се роди идеята за създаването му. Дългогодишният ни опит в изграждането на комплекси от затворен тип, както в морските ни курорти, така и в столицата ни провокира да отговорим на все по-взискателните клиенти и очакванията им да намерят спокойствие в града. Затова решихме да положим всички усилия и да превърнем комплекс HILL SIDE в едно уютно, съвременно и богато озеленено място за живеене. Първата ключова задача бе да изберем подходяща локация.  Затова насочихме поглед към най-бързо развиващите се райони за строителство в София и по-специално към бул. „Симеоновско шосе“ в частта му след ул. „Околовръстен път“ в посока квартал "Симеоново". Там успяхме да открием възможно най-подходящия терен. Комплекс HILL SIDE е с разгъната застроена площ приблизително 14 000 кв.м, разпределена в шест жилищни сгради. Така осигуряваме 124 разнообразни по изложение, разпределение и квадратури апартамента, които могат да се превърнат в избрания дом за всеки един клиент.

 

Комплексът ще разполага с два външни басейна – за деца и за възрастни, ресторант, фитнес, богато озеленен вътрешен парк с декоративни водни елементи и места за отдих, детска площадка, съоръжения за спорт на открито, кардиоалея. Срокът за въвеждане в експлоатация на целия комплекс е декември 2019 г. С оглед  на бързите темпове, с които работим от първа копка (1.11.2017 г.) до момента, смело може да заявим, че проектът ще бъде готов предсрочно. Към момента две от сградите (сгради Д и Е) вече са с подписан Акт образец 14 , други две сгради (сгради В и Г) са с изпълнен етаж 4, а сграда Б е на етап кота 0. Разказвайки всичко това, е добре да посочим кои сме ние – създателите на комплекс HILL SIDE. Вярвайки в бъдещето на затворените комплекси, ние от „Смарт Консултантс“ се обединихме с доказаната в строителния бранш компания „АТ ИНЖЕНЕРИНГ 2000“. В това партньорство „Смарт Консултантс“ е гарантът за успешен маркетинг, управление и поддръжка на комплекса, а „АТ Инженеринг“ застава с името си зад качеството на строителството.

 

Към какъв клиентски таргет е насочен продуктът?

- HILL SIDE е насочен към всички клиенти, които искат да живеят в спокойна, сигурна, но едновременно с това и близко до природата среда. Като комплекс от затворен тип проектът привлича вниманието на семейства, които желаят децата им да израснат в обстановка, в която могат да играят и комуникират със свои връстници, без постоянно да са пред погледа на родителите им. По отношение на ценовите диапазони – към момента апартаментите са с цени от 1200 евро с включен ДДС. За тази цена клиентите получават апартамент, завършен по БДС – шпакловка и замазка, входна врата, монтиран индивидуален газов котел и радиатори, изградена тръбна мрежа с възможност за климатизация с термопомпи, разположени на специално предвидени за това места.

 

Какви са разпределенията и какви са тенденциите?

- Комплексът предлага 124 апартамента с различна квадратура, изложение и разпределение. Стремежът ни бе да отговорим на желанията на всички клиенти и заради това изборът е между жилище с една спалня, с две, с три и с повече. Продажбите до момента показват, че най-търсени са по-големите апартаменти - с три или повече спални, тъй като HILL SIDE се оформя като семейно ориентиран комплекс. Причината за това се крие в удобствата, които ще предлага комплексът.

 

Как ще коментирате околната среда - достъпност, озеленяване, инфраструктура?

- Една от отличителните черти на комплекс HILL SIDE е решението да запазим вътрешните пространства единствено за отдих и почивка. Затова изградихме под целия терен подземен паркинг на едно ниво, а покривът му ще се превърне в богато озеленено парково пространство с подбрани декоративни водни елементи. Така успяваме, от една страна, да обезпечим проблема с паркирането, а от друга, да осигурим на живеещите в комплекса досег с природата, избягвайки от градската среда.

 

Какви са заложените материали и системи?

- Смело можем да заявим, че визията и строителството на HILL SIDE отговарят на най-модерните иновации и строителни решения, което от своя страна допринася за енергоефективността на самите сгради и води до ниски консумативни разходи. В избора на материалите, с които работим, се водим от принципа да не правим компромис с качеството, тъй като годините назад показаха, че клиентите оценяват това. Конструкцията на сградите е монолитна, стоманобетонова, скелетна, с конструктивна схема скелетно безгредова. Покривът е бетонов плосък с топлоизолация и хидроизолационна мембрана. В изграждането на конструкцията използваме съвременни кофражи на германската компания Peri, чиито продукти се свързват с иновативен дизайн и гарантирана безопасност. Фасадата на комплекса смело може да бъде наречена от последно поколение, изпълнена с елементи на окачена фасада от алуминиеви композити, а за още по-интересна архитектура добавихме и използването на естествен камък. Общите части ще бъдат луксозно изпълнени по дизайнерски проект, а на входа на комплекса ще има входна рецепция. Архитектурното решение е комплексът да бъде изцяло с панорамни прозорци, а по отношение на дограмата сме избрали алуминиева с най-висок клас Reynaers профил и модерни системи за отваряне/затваряне; троен стъклопакет за по-голяма топло- и шумоизолация. По отношение на асансьорите се доверихме на испанската марка Orona, с която вече сме работили в други наши обекти, имаме поръчани над 60 асансьора, които работят безупречно през последните десет години. За сигурността на живеещите ще бъде монтирано 24-часово видеонаблюдение, чип система с възможност за комфортно разпознаване с пръстов отпечатък, а за още по-голямо удобство ще заложим система за разпознаване на автомобилите и автоматично отваряне на вратите на подземния паркинг. Предвижда се и монтиране на домофонна система с възможност за едностранна видеовръзка и отваряне на вратата от смарт устройства.

 

Може ли да представим и фирма Smart Consultants с нейната различна специализация и проекти?

- През дългогодишния ни опит ние от „Смарт Консултантс“ приветстваме всяко ново предизвикателство в сектора на недвижимите имоти, като ежедневно съчетаваме опита си в строително-инвестиционната дейност с най-иновативните форми за маркетиране и продажби на екслузивни имоти у нас. Наша мисия е да предложим на клиентите си пълен спектър от услуги, за да може да превърнем една идея от чертожната дъска в модерна функционална сграда, отговаряща на всички изисквания дори и на най-претенциозния клиент.

След успешната реализация на проект Central Residence на ул. „Осогово“ №32, решихме да продължим създаването на бутикови сгради в централната градска част, което отговаря и на интереса на клиентите. През есента започваме нов проект за жилищна сграда на ул. „Одрин“, който отново ще бъде олицетворение на връзката между ключова локация и качество.

 

 

Обратно