13 юни 2023, вторник

SMART TOWER - Основен акцент в провелия се форум BUILD EUROPE

Камарата на строителите в България и „Главболгарстрой Холдинг“ АД бяха домакини на провелия се в София конгрес на Build Europe – асоциацията на европейските предприемачи и строители на жилища, създадена през 1958 г. КСБ и ГБС представляват България в организацията, която обединява над 60% от жилищния капацитет на ЕС.

Първа спирка от работната обиколка на представителите на BUILD EUROPE в гр. София с цел запознаване с текущи мащабни строителни проекти в сферата на жилищното строителство бе иновативния петзвезден комплекс “Smart Tower” на столичния бул. Черни връх, който се изпълнява от строителната компания „Главболгарстрой Холдинг“. На място делегатите се запознаха с гледната точка на инвеститора „Сентрал Дистрикт“ ЕАД, представена от г-н Иван Горанов, управляващ партньор в “Smart Consultants”, който сподели експертно мнение за пазара на имоти, както за жилища, така и за офиси в столицата, възможностите за отдаването им под наем, ценови нива, тенденциите, трудности, пред които се изправят инвеститорите, както и каква е времевата рамка на реализация на проект от такъв мащаб.

Двудневното събитие послужи и като платформа за провеждането на дискусии по теми, свързани с жилищното строителство, включително Директивата за енергийните характеристики на сградите, Таксономията на ЕС, Регламента на съюза за възстановяване на природата, както и предстоящия манифест „Изграждане на Европа“ с оглед на наближаващите през 2024 г. европейски избори.

 

Повече за събитието може да прочетете тук

 

Източник в.Труд

Обратно